سئو چیست و چگونه کار میکند؟
- مهسا حسن آبادی
- آموزش, طراحی سایت
- 1401-01-13
- آخرین آپدیت در : 13 فروردین 1401
آیا شما در شروع سفر سئو خود هستید؟
شاید شما شنیده اید سئو میتواند به ترافیک وب سایت شما کمک کند و رتبه بندی شما را افزایش دهد. اما شما واقعا مطمئن نیستید چطور کار میکند یا چه حوزه هایی می توانند بر روی آن تمرکز کنند؟ خب ، شما جای مناسب آمده اید ، مقاله زیر را بخوانید تا متوجه شوید که هر بازاریاب دیجیتالی باید درباره سئو بداند.
تعریف بهینه سازی موتور های جست و جو (SEO)
بیایید با پرسیدن یک سوال واضح شروع کنیم:
سئو دقیقا چیست؟ خب ، سئو مخفف بهینه سازی برای موتورهای جستجو است ، که فرایند گرفتن ترافیک از نتایج رایگان یا جستجوی طبیعی در موتورهای جستجوگر است. هدف آن بهبود موقعیت وبسایت شما در صفحات نتایج جستجو است. به خاطر داشته باشید که هر چقدر وب سایت شما بالاتر باشد افراد بیشتری آن را خواهند دید .
سئو شامل فعالیت های مختلفی می باشد ، مانند :
• شناسایی کلمات کلیدی مرتبط با پتانسیل ترافیک جستجو
• ایجاد کیفیت بالا ، محتوای مفید و بهینه سازی آن برای موتورهای جستجو و برای کاربران
• جمله لینک های مرتبط از سایت های با کیفیت
•اندازه گیری نتایج
این روزها ، SEO یک فعالیت بازاریابی ضروری محسوب می شود.
تفاوت بین جستجوی پرداختشده به گوگل و ارگانیک چیست؟
مهم است ابتدا تفاوتهای بین جستجوی طبیعی و پرداخت شده به گوگل را درک کنید.
پنج تفاوت کلیدی وجود دارد:
موقعیت
اولین تفاوت این است که نتایج جستجوی پرداختشده در بالای صفحات نتایج موتور جستجو ظاهر میشوند ، و نتایج ارگانیک زیر آنها ظاهر میشوند. ( ربات های جستجوگر در تلاش هستند تا نتایج جستجوی طبیعی را ایندکس کنند.)
زمان
یکی دیگر از تفاوت های کلیدی بین جستجوی پرداخت شده و ارگانیک زمان است. با جستجوی پرداختشده ، شما به نتایج فوری نزدیک میشوید ، گاهی اوقات در عرض چند دقیقه. در حالی که جستجوی ارگانیک ، منجر به زمان بیشتری میشود – اغلب هفتهها ، ماهها و حتی سالها طول میکشد. بنابراین شما باید محیط را برای بازی بلند مدت با جستجوی ارگانیک اماده کنید. ( به یاد داشته باشید که جستجوی پرداخت شده فقط برای مدت کوتاهی شما را به هدف فروش می رساند و با تمام شدن اعتبار شما در گوگل سایت شما به نتایج قبلی باز میگردد ، پس جستجوی ارگانیک با وجود زمان بسیار انتخاب بهتری است.)
پرداخت
زمانی که هزینه پرداخت میشود ، همانطور که از اسمش پیداست ، با توجه به ترافیک جستجو ، هزینه جستجو تغییر می کند. شما بر مبنای هر کلیک بر روی سایت خود هزینه پرداخت میکنید. این یعنی ، شما هر بار که یک کاربر روی آگهی شما کلیک میکند هزینه پرداخت میکنید. بنابراین به جای اتکا به ترافیک ارگانیک در وب سایت خود ، با پرداخت هزینه به گوگل ، ترافیک را برای صفحه خود بخرید تا آگهی تان را در بالای نتایج ارگانیک به نمایش بگذارید. برای جستجوی ارگانیک ، ترافیک رایگان است.
نرخ تبدیل
از نظر بازدهی سرمایه ، ایندکس با جستجوی پرداختشده بسیار آسان تر است ، که تا حدودی به این دلیل است که گوگل دادههای کلمه کلیدی بیشتری را ارائه میدهد که شما میتوانید در Google Analytics ثبت کنید. با این حال ، با جستجو پرداختی ، نرخ تبدیل میتواند در طول زمان کاهش پیدا کند. در جستجوی ارگانیک ، نرخ تبدیل برای ایندکس کمی سخت تر است ، اما اغلب در طول زمان بهبود مییابد. در دراز مدت ، جستجوی ارگانیک میتواند بازده خوبی برای سرمایهگذاری در بلند مدت ارائه کند.
اشتراک ترافیک
وقتی نوبت به سهم ترافیک میرسد ، تقریبا ۲۰ % تا ۳۰ درصد از جست جوگرها بر روی نتایج پرداختی کلیک کرده و ۷۰ تا ۸۰ درصد از جستجوگرها بر روی نتایج ارگانیک کلیک میکنند. بنابراین سهم کلیک در واقع بر روی نتایج ارگانیک بیشتر است.
شباهت بین جستجوی پرداخت شده و ارگانیک
این دو مورد تنها باهم تفاوت ندارند ، بلکه شباهت هایی بین جستجوی پرداخت شده به گوگل و ارگانیک نیز وجود دارد:
موتور جستجو
شما از یک موتور جستجوگر برای سرچ ارگانیک و پرداخت شده استفاده می کنید و هر دو نیاز به یک کلمه کلیدی برای ورود کاربر به سایت خود دارند.
صفحات فرود
هر دو نوع جستجو ، نیاز به ایجاد صفحات فرود دارند. برای سئو ، صفحه فرود باید به وب سایت شما متصل شود. برای جستجوی پرداخت شده ، می تواند همان صفحه اصلی را برای جستجوی پرداخت شده نیز استفاده کرد ، یا می تواند یک صفحه کاملا مجزا باشد که در وب سایت شما قرار دارد .
ترافیک
تولید ترافیک هدف اصلی هر دو جستجو است. بنابراین در هر دو حالت ترافیک به سمت سایت ما سرازیر میشود.
سه اصل سئو
به عنوان یک بازاریاب دیجیتال ، دانستن چگونگی به دست آوردن برند ، وب سایت و یا شرکت یافت شده توسط جستجوگران مهارتی اساسی است و درک این که چگونه سئو در حال تحول است ، شما را در بالای بازی نگه میدارد. در حالی که سئو به روشهای کوچک تغییر میکند ، هیچ یک از اصول کلیدی آن تغییری نمیکند. ما میتوانیم سئو را به سه بخش یا سه ستون اصلی تقسیم کنیم که باید به طور منظم با آنها آشنا باشید:
بهینهسازی فنی
بهینهسازی فنی فرآیند تکمیل فعالیتها در سایت شما است که برای بهبود سئو طراحی شدهاند ، اما مرتبط با محتوا نیستند. این اغلب پشت صحنهها اتفاق میافتد.
بهینهسازی صفحه
بهینهسازی روی صفحه ، فرآیند اطمینان از محتوا در سایت شما است و یک تجربه بسیار بزرگ برای کاربر فراهم میکند. این شامل هدف قرار دادن کلید واژههای مناسب در محتوای شما بوده و میتواند از طریق یک سیستم مدیریت محتوا انجام شود.
نمونههای رایج سیستمهای مدیریت محتوا شامل :
WordPress ( وردپرس )
Wix ( ویکس )
Drupal ( دروپال )
Joomla ( جوملا )
است.
لینک سازی خارجی
لینک سازی خارجی فرآیند افزایش رتبهبندی موتور جستجوی سایت شما از طریق فعالیتهایی در خارج از سایت است. این کار تا حد زیادی توسط بکلینک ها هدایت میشود که به ایجاد شهرت سایت کمک میکند.
موتورهای جستجو چگونه کار میکنند؟
موتورهای جستجو توسط افراد مورد استفاده قرار میگیرند ، وقتی انها نیاز به پرس و جو در مورد موضوعی دارند و به اینترنت مراجعه میکنند. الگوریتم موتورهای جستجو برنامههای کامپیوتری هستند که به دنبال سرنخها هستند تا نتایج دقیقی که به دنبال آن هستند را پیدا کنند. موتورهای جستجو به الگوریتم هایی برای پیدا کردن صفحات وب تکیه میکنند و تصمیم میگیرند کدام یک از آنها برای هر کلمه کلیدی مشخص رتبهبندی شوند. سه مرحله برای چگونگی کار موتورهای جستجو وجود دارد: خزیدن ، که مرحله اکتشاف است؛ ایندکس ، که مرحله بایگانی است؛ و رتبهبندی ، که مرحله بازیابی است.
قدم اول خزیدن است
موتورهای جستجو برای یافتن صفحات جدید و ثبت اطلاعات ، خزنده های وب را ارسال میکنند. ما گاهی این خزنده های وب ها را “رباتها” مینامیم. هدف آنها کشف صفحات وب جدید است که وجود دارند ، و همچنین به طور دورهای محتوای صفحات را که قبلا بازدید کرده اند ، بررسی میکنند تا ببینند آیا آنها تغییر کرده یا به روز شدهاند.
قدم دوم ایندکس است
ایندکس زمانی است که یک موتور جستجو تصمیم میگیرد که آیا از محتوای آن استفاده کند یا نه. اگر یک صفحه وب خزنده به عنوان یک موتور جستجو ارزشمند فرض شود ، به شاخص آن اضافه خواهد شد. این شاخص در مرحله رتبهبندی نهایی استفاده میشود. هنگامی که یک صفحه وب یا بخشی از محتوا شاخص گذاری شده باشد ، در یک پایگاهداده ثبت و ذخیره میشود که بعدا میتواند بازیابی شود. اکثر صفحات وب که محتوای منحصر به فرد و ارزشمند را عرضه میکنند در فهرست گنجانده میشوند. یک صفحه وب ممکن است در فهرست گنجانده نشود ، اگر:
محتوای آن تکراری در نظر گرفته شده باشد.
محتوای آن کم یا اسپم در نظر گرفته شده باشد .
قابل خزیدن نباشد .
صفحه یا دامنه ارتباطات ورودی نداشته باشد.
قدم سوم رتبه بندی است
گام سوم واقعا مهمترین مرحله است. رتبهبندی تنها بعد از تکمیل فرآیند خزنده و ایندکس اتفاق میافتد. بنابراین زمانی که یک موتور جستجو به سایت شما خزید و سایت شما را ایندکس کرد ، سایت شما میتواند رتبهبندی شود.
بیش از ۲۰۰ سیگنال رتبهبندی وجود دارد که موتورهای جستجو برای مرتبسازی و دستهبندی استفاده میکنند و همه آنها تحت سه اصل مهم سئو هستند: بهینهسازی فنی ، بهینهسازی روی صفحه و لینک سازی خارجی. نمونههایی از سیگنالهایی که موتورهای جستجو برای رتبهبندی صفحات وب استفاده میکنند عبارتند از:
حضور کلمه کلیدی در عنوان – آیا کلمه کلیدی یا مترادف در صفحه و درون برچسب عنوان ذکر شده است.
بارگذاری سرعت صفحه وب – سرعت بارگذاری صفحه وب حتی در موبایل نیز مهم است.
اعتبار وب سایت – ایا صفحه وب از نظر موضوع قابلاعتماد است.
ترتیب و رتبهبندی نتایج
الگوریتم جستجوی اصلی گوگل ، مرغ مگسخوار نامیده میشود ، و مسئول تصمیمگیری در مورد چگونگی رتبهبندی در نتایج موتور جستجو است.
نمونه هایی از اهداف سئو
در اینجا سه نمونه از اهداف سئو وجود دارد که می تواند به عنوان راهنما برای تنظیم اهداف مربوط به کسب و کار یا وب سایت شما مورد استفاده قرار گیرد:
• حرکت 50٪ از 20 کلمه کلیدی برتر ما بر روی صفحه اول گوگل در عرض ۹ ماه.
(این هدف بر رتبه بندی کلمه کلیدی تمرکز دارد.)
• بهبود سرعت سایت ما در ترافیک ارگانیک به میزان 20٪ در سه ماهه سوم و 25٪ در سه ماهه چهارم.
(این هدف بر افزایش ترافیک وب سایت ارگانیک تمرکز دارد.)
• افزایش سهم بازار سئو از 3٪ تا 5٪ در سال مالی اینده.
(این هدف بر رشد سهم بازار تمرکز دارد.)
تعیین اهداف انواع مختلف کسب و کار ها
تمرکز اهداف شما بسته به اینکه آیا کسب و کار شما فروشگاهی یا خبری است، متفاوت خواهد بود.
اگر کسب و کار شما فروشگاهی است و شما یک درگاه تجارت الکترونیک دارید ، باید بر روی سئو محصولات خود کار کنید و از مقالات مربوط به حوزه خود استفاده کنید.
اگر کسب و کار شما خبری باشد، اخبار بیشتری از سراسر جهان برای سایت خود ایجاد کنید.
در نهایت، به یاد داشته باشید، حتی زمانی که شما به طور کامل استراتژی سئو خود را اجرا کردید ، سئو سایت شما به پایان نرسیده است.
منبع : digitalmarketinginstitute
Thanks for your comment